Karizma Haber

FATSA BELEDİYESİ’NDE KVKK EĞİTİMİ

Fatsa Belediyesi’nde, Arabulucu Avukat Muhammet Özkan tarafından birim müdürleri ve belediye personellerine yönelik olarak KVKK kapsamında eğitim semineri verildi.

FATSA BELEDİYESİ’NDE KVKK EĞİTİMİ
177
06 Mart 2021 - 18:28

Fatsa Belediyesi’nde, Arabulucu Avukat Muhammet Özkan tarafından birim müdürleri ve belediye personellerine yönelik olarak KVKK kapsamında eğitim semineri verildi.

Fatsa Belediyesi’nde, Arabulucu Avukat Muhammet Özkan tarafından birim müdürleri ve belediye personellerine yönelik olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında eğitim semineri verildi.

Hizmet içi eğitim faaliyetlerini sürdüren Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, belediye bünyesinde çalışan yöneticilere ve personellere yönelik eğitimlerini sürdürüyor.  Bu kapsamda, Arabulucu Avukat Muhammet Özkan, belediyenin birim müdürleri ile personellerine 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında bilgiler paylaştı.

KVKK’NIN USUL VE ESASLARI DETAYLARI İLE ANLATILDI

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitim seminerinde, Av. Muhammet Özkan, KVKK’nın ne denli önemli ve yararlı olduğuna dikkat çekerek, sonuçlarının neler doğurabileceğine dair vurgu yaptı. Kişisel verilere ilişkin temel kavramlar, veri işleme şartları, açık rıza, veri sorumlusunun yükümlülükleri, yaptırımlar ve kişilerin hakları, Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi(VERBİS) konuları hakkında ayrıntılı bilgiler anlatan Özkan, Birim müdürleri ve personellerin Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ile ilgili sorularını yanıtlayarak, özel hayatın gizliliği, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin işlenmesinde uyulması gereken usul ve esasların önemine değindi.

KİŞİSEL VERİLER KVKK KAPSAMINDA UYUMLAŞTIRILACAK

Kişisel verilerin korunması kanunun kapsamlarının ve yaptırımlarının genişletildiğine işaret eden Av. Muhammet Özkan, “ Kişisel verilerin korunmasın büyük önem arz etmektedir. Kişisel bilgilerin özenle saklanması ve o kişinin rızası dışında üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekir. KVKK uyumlaştırma konusunun yasal zorunluluk haline gelmesi, bu kanun ile ilgili diğer mevzuatta cezai ve idari anlamda ağır yaptırımların söz konusu olması, konunun ehemmiyeti oldukça önemlidir. Fatsa Belediyemizin birim müdürleri ve belediye personellerinde bu farkındalığın oluşması gerekir. Bu eğitim bu manada çok önemlidir. Bundan sonra vatandaşa sunulan hizmetlerde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na dair usullerin eksiksiz uygulanması gerekmektedir.” dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

gizli çekim sex hikayalerigrup sex hikayeleriiş yeri sex hikayelerikızlık bozma hikayelerikonulu sex hikayeleri
maltcasino
ankara escortankara escort bayan

sakarya escortsakarya escortsakarya escortsakarya escortkayseri escortwebmaster forum